Alternativ till sms-lån

SMS-lån.se

Privatlån

Ett privatlån är ett lån som du tar ut från en privatperson eller ett företag. Det är vanligtvis en längre löptid än SMS-lån, och det kan vara bättre för din ekonomi eftersom du har mer tid att betala tillbaka lånet. Det finns olika typer av privatlån, såsom fast ränta, variabel ränta, kontantinsatslån och säkerhetslån.

Privatlån

Snabblån

Vid första anblick kan snabblån och SMS-lån tyckas vara mycket lika. Båda erbjuder snabb tillgång till finansiering och har korta löptider. Men det finns viktiga skillnader att notera. Snabblån behöver inte nödvändigtvis vara högkostnadskrediter, även om de oftast har högre räntor än traditionella lån. SMS-lån, å andra sidan, är i stort sett alltid högkostnadskrediter. Detta beror på att termen ”SMS-lån” ursprungligen kom från den typ av lån som hade de högsta kostnaderna. Ett SMS-lån som inte är en högkostnadskredit är i praktiken alltid ett snabblån, men ett snabblån är inte alltid ett sms-lån.

Snabblån

Kontokredit

Kontokredit är ett lån som erbjuds av banker och andra finansinstitut. Det är ett flexibelt lån som ger dig tillgång till ett begränsat belopp pengar som du kan använda när du behöver det. Du betalar bara ränta för de pengar du använder, och du kan betala tillbaka lånet när som helst utan extra kostnader.

Kontokredit

Kreditkort

Både SMS-lån och kreditkort  har sina fördelar och nackdelar, och valet mellan dem beror i stor utsträckning på dina personliga behov och omständigheter.

Kreditkort

Back to top